For den kreative eller aktive

Valgfag

Træ & Metal

Outdoor

Musik

Drama

E-sport

Body

Mad

Krea

Gelpolish Stylist

Fodbold

Re- design

Praktisk, sjov tysk

Træ & metal


I valgfaget træ og metal, kommer du som elev, til at arbejde med materialer der kommer til at give dig indsigt i forskellige håndværk. Du kommer til at planlægge opgaver, løse praktiske opgaver, analysere og løse forskellige udfordringer der opstår i processen.

Outdoor

Er valgholdet, hvor du som elev, kommer til at opholde dig udendørs det meste af tiden. Du vil blive udfordret personligt, socialt og fysisk. Faget omhandler bl.a. at lære at lave mad overbål, sejle i kano, O-løb, kunne orientere dig med kort, kompas, GPS, teambuilding, overnatning i det fri, bygning af bivuak, afprøve forskellige bål-typer, vinterbadning mv. Vi forventer af dig, at du er klar til at være ude i alle vejtyper med ” Ja-hatten” på. Til gengæld lover vi dig, en masse gode oplevelser.

Musik

I valgfaget musik har du mulighed for at lære at spille på efterskolens mange instrumenter. Vi har traditionelle instrumenter: keyboard, klaver, cajons, guitar, elbas og ukulele. I valgfaget vil du komme til at arbejde med sang, sammenspil og musikprogrammet Ableton, hvor vi kan optage og lave elektronisk musik med launchpads og Push.

Drama

Tænker du det kunne være sjovt at lave teater, måske kunne du bare godt tænke dig, at stå lidt stærkere på dine egne ben og turde sige noget i en forsamling. Så er valgfaget drama noget for dig. I dramatik er der plads til alle. Uanset om du aldrig har stået på en scene, eller du har spillet med i en skoleforestilling. Gennem øvelser og lege lærer vi om forskellige skuespillerteknikker og dramagenrer. Vi lærer at skabe teaterproduktioner, lige fra ide til den færdige forestilling. I faget dramatik arbejder vi sammen som en trup, og vi får et tæt og trygt sammenhold.

E-SPORT

Du kan som elev på Emmerske Efterskole vælge vores E-Sports valghold. Dette valghold er både for dig som er begynder eller som er øvet.
Vi har et lækkert E-sportslokale på skolen, hvor valgholdet holder til. Vi spiller CS-go på valgholdet. Vi deltager i turnering med andre efterskoler.

Body

På Body valgholdet, bliver du som elev, udfordret inden for dansens verden, som er en anden indgangsvinkel til bevægelse. Vi arbejder med forståelse for dansens teknik, musikalitet og forskellige udtryk. Faget er for både drenge og piger. Kom er vær med på et valghold med høj puls, og altid med fed musik til arbejdet.

Mad

På madholdet lærer du at laver forskellige retter, både de nemme, de billige og de lidt mere avancerede retter. Det er selvfølgeligt et krav til dig, at du interesserer dig for madlavning før du vælger dette valgfag, da DU er med til at bestemme hvad vi laver af retter, og du skal selvfølgeligt være med til at lave dem. 

Krea

Hver gang vil der være en bunden opgave på en eller anden kreativ proces. Vi skal prøve kræfter med at doodle, male akvarel, sy med perler og meget meget mere. Her er også plads til at eleverne kommer med ønsker eller viser og underviser de andre i deres yndlings-kreaproces.

Funktionel træning

Funktionel træning er for dig, der godt kan lide at presse dig selv, og bruge kroppen på en alsidig måde. Funktionel træning er for alle uanset niveau. Det vil sige at der ikke et krav, at du har overarme som en træstamme, bare du har viljen og lysten til at forsætte når armene føles tunge. 

Fodbold

Fodbold valgfaget er for dig, som elsker at have fodbolden på fødderne. Vi øver os i taktiske og tekniske færdigheder inden for fodbold. Derudover er der et stort fokus på sammenspil of fairplay. Vi synes at fodbold er sjovest, når vi har en bold med, så 95 % af træningen foregår med bold.

Re- design

Vi kigger på gammelt tøj og stof og upcycler og redesigner det. Der vil være bundne og mere frie opgaver. Første bundne opgave er at alle møder op med en t-shirt, der ikke bruges længere.

Gelpolish Stylist

I dette valgfag skal eleverne lære at lave en smuk Gelpolish behandling på egne negle, som holder godt. De skal igennem et teoretisk forløb hvor de lærer om neglens anatomi, produktvidenskab, hygiejne og neglesygdomme. Efter det teoretiske forløb skal eleverne i gang med den praktiske del hvor de skal lære at lave den perfekte gelpolish behandling, samt lave nogle simple og flotte designs.

Undervisningen bliver en veksling imellem gelpolish behandling på egne negle og salon nailart på tipper. I slutningen af valgfaget skal eleverne til en prøve, hvor de på en model skal lave en smuk gelpolish behandling. Derefter får eleverne et flot diplom som bevis på at de har gennemført valgfaget ”Gelpolish Stylist”

Praktisk, sjov tysk

Er for alle uanset niveau, du skal dog have en interesse og lyst til at blive dygtigere til sproget. Formålet er at alle bliver dygtigere til tysk og har det sjovt.
Du bliver udfordret på det tyske sprog med en anden undervisning end den tyskundervisning du kender, vi laver mad efter tyske opskrifter, klippe klistre på tysk, får besøg og tager på udflugter til Tyskland.