Træ og metal

I valgfaget træ og metal, kommer du som elev, til at arbejde med materialer der kommer til at give dig indsigt i forskellige håndværk. Du kommer til at planlægge opgaver, løse praktiske opgaver, analysere og løse forskellige udfordringer der opstår i processen. Du vil på dette valghold blive stillet over for opgaver som alle skal løse. Dette har til formål, at give dig tekniske færdigheder til at kunne lave selvvalgte opgaver, som selvfølgelig skal have æstetik og funktionel værdi.
Vi har nogle helt fantastiske værksteder på Emmerske Efterskole, hvor du som elev, virkelig har mulighed for, at blive afklaret omkring, et liv som håndværker er noget for dig. Kom og få olie på fingrene og skab dig en fremtid inden for de håndværksmæssige fag.

Musik

I valgfaget musik har du mulighed for at lære at spille på efterskolens mange instrumenter. Vi har traditionelle instrumenter: keyboard, klaver, cajons, guitar, elbas og ukulele. I valgfaget vil du komme til at arbejde med sang, sammenspil og musikprogrammet Ableton, hvor vi kan optage og lave elektronisk musik med launchpads og Push.

E-sport

Du kan som elev på Emmerske Efterskole vælge vores E-Sports valghold. Dette valghold er både for dig som er begynder eller som er øvet.
Vi har et lækkert E-sportslokale på skolen, hvor valgholdet holder til. Vi spiller CS-go på valgholdet. Vi deltager i turnering med andre efterskoler.
Vi forventer, at du har lysten til at forbedre din teknik, samarbejdsevner og taktiske evner. Vi har også fokus på netetik og sundhed.
Kom og gør det bedste du kan, mere forlanger vi ikke.

Mad

På madholdet lærer du at laver forskellige retter, både de nemme, de billige og de lidt mere avancerede retter. Det er selvfølgeligt et krav til dig, at du interesserer dig for madlavning før du vælger dette valgfag, da DU er med til at bestemme hvad vi laver af retter, og du skal selvfølgeligt være med til at lave dem. Formålet med madholdet er blandt andet, at Du lærer at begå dig i et køkken, lærer nogle teknikker at kende som man bruger i et køkken. Du lærer også nogle basale/lokale råvarer at kende, og at anvende dem. Et andet vigtigt formål er, at vi skal have det sjovt, og det skal være super hyggeligt når vi er sammen, selvom vi har travlt.

Foto

“Yeah, den er god nok!”
Er du klar til at få alt ud af dit kamera? Gå fra auto-mode til manuel-mode og tag dine billeder til et højere niveau. Du vil blive undervist i mange forskellige kameratyper lige fra dit eget mobilkamera til avancerede spejlreflekskameraer. Video og billedredigering vil også en være naturlig del af undervisningen. Du lærer at planlægge og gennemføre vellykkede fotosessions i skolens studiefaciliteter såvel som on location forskellige steder i skolens nærområde. Dine bedste pletskud skal selvfølgelig uploades til gavn og glæde på skolens facebook og instagramkonti. Måske vi også når at blogge, vlogge og podcaste? Det er helt op til dig.

Funktionel træning

Funktionel træning er for dig, der godt kan lide at presse dig selv, og bruge kroppen på en alsidig måde. Funktionel træning er for alle uanset niveau. Det vil sige at der ikke et krav, at du har overarme som en træstamme, bare du har viljen og lysten til at forsætte når armene føles tunge. I undervisningen arbejder vi primært med egen kropsvægt, men træning med vægt, såsom kettlebells, wallball, sandsække mm. forekommer også. Eleverne kommer til at arbejde selvstændigt, såvel som i grupper. Træningsprogrammet vil oftest blive udarbejdet af underviseren, men eleverne vil i løbet af valgfaget blive bedt om at udfærdige et træningsprogram. Eleverne vil kort blive introduceret for teori, der vedrører kroppens muskelgrupper. Tør du at presse dig selv til det yderst, og har du viljen til at forsætte, når det gør ondt? Så er funktionel træning nok noget for dig! En stærk krop, giver et stærkt sind.

Outdoor

Er valgholdet, hvor du som elev, kommer til at opholde dig udendørs det meste af tiden. Du vil blive udfordret personligt, socialt og fysisk. Faget omhandler bl.a. at lære at lave mad overbål, sejle i kano, O-løb, kunne orientere dig med kort, kompas, GPS, teambuilding, overnatning i det fri, bygning af bivuak, afprøve forskellige bål-typer, vinterbadning mv.
Vi forventer af dig, at du er klar til at være ude i alle vejtyper med ” Ja-hatten” på. Til gengæld lover vi dig, en masse gode oplevelser.

Design

Formålet med faget er, at eleverne som led i deres æstetiske dannelse, opnår et overordnet kendskab til kultur, kunst, kunsthåndværk og forskellige medier. Desuden skal eleverne ved at producere, opleve og analysere egen og andres produktion blive i stand til at iagttage, reflektere, bruge og forstå det kunstneriske udtryk som kommunikations- og udtryksmiddel. I krea lærer eleverne at tegne, male, arbejde i ler, papmaché, collager, arbejde med genbrugsmaterialer m.v. Eleverne lærer at få nye ideer, vælge de mest spændende ud og føre dem ud i livet.

Body

På Body valgholdet, bliver du som elev, udfordret inden for dansens verden, som er en anden indgangsvinkel til bevægelse. Vi arbejder med forståelse for dansens teknik, musikalitet og forskellige udtryk. Faget er for både drenge og piger. Kom er vær med på et valghold med høj puls, og altid med fed musik til arbejdet.

Spring

Spring er for alle uanset niveau, så hold dig ikke tilbage. Formålet er at dygtiggøre dig i egne springfærdigheder. Dette gøres ved hjælp af relevant teori, styrketræning og tekniktræning, hvor du som elev dygtigøres i det enkelte spring, som senere vil kunne blive sammensat i springserier, såsom araber, flik og baglænder. Springindlæring af forskellige spring vil hovedsageligt være på Airtrack eller trampet. Der vil i undervisning blive arbejdet med at sætte mål og delmål i de forskellige springgenrer.

Fodbold

Fodbold valgfaget er for dig, som elsker at have fodbolden på fødderne. Vi øver os i taktiske og tekniske færdigheder inden for fodbold. Derudover er der et stort fokus på sammenspil of fairplay. Vi synes at fodbold er sjovest, når vi har en bold med, så 95 % af træningen foregår med bold. Vi træner ude hele skoleåret, hvis det er muligt. Vi råder også over vores idrætshal, hvor træningen til tider rykker ind. Det store mål for fodboldvalgholdet er, at præstere godt til det årlige Tønderstævne.

Bliv uddannelsesparat

Vores fokus er at du, som elev på Emmerske Efterskole, bliver uddannelsesparat. Book en rundvisning idag og få meget mere at vide om skolen. Hvis du er nysgerrig, kan du også følge med i livet på efterskolen, på vores Facebook side.